Nieuws28 april 2021

“Briqwise lost 2 problemen op”

« Terug naar overzicht
V.l.n.r.: Frank van Dongen, Guus Oerlemans, Pieter Porte

Je wil je vastgoed via de bank laten financieren, maar dit proces duurt lang en komt niet van de grond? Je zoekt voor je geld een veilige belegging omdat je negatieve rente betaalt? Maak kennis met Briqwise Vastgoedfinancieringen. Wij bieden de oplossing voor beide problemen.

Briqwise: Hét platform voor vastgoedfinancieringen

Het Briqwise platform brengt ondernemers en investeerders samen. De ondernemer wil graag vastgoed kopen of een financiering afsluiten met vastgoed als onderpand. Tegen aantrekkelijke flexibele condities én betaalbare rente. De investeerder zoekt een veilige en betrouwbare manier om een mooi rendement te maken op zijn vermogen.

Briqwise brengt de partijen bij elkaar. Is er een positieve match dan leent de investeerder zijn geld uit aan de ondernemer met het vastgoed als onderpand. Briqwise ontzorgt beide partijen en regelt een vlotte en transparante afwikkeling van financiële, juridische en administratieve processen. Van begin tot eind. Zonder tussenkomst van een bank en zonder tijdrovend gedoe. 

De ondernemer ontvangt op deze manier eenvoudig en vaak binnen enkele dagen een financiering met aantrekkelijke flexibele voorwaarden en een betaalbare rente. De investeerder is op zijn beurt verzekerd van een belegging met een laag risico en kan uitzien naar een hoog rendement. 

Kortom, winst voor beide partijen.

Snel en eenvoudig een vastgoedfinanciering regelen voor ondernemers

Met alle kennis en ervaring in het opzetten van commerciële internetplatforms én de bancaire sector, hebben Pieter Porte en Frank van Dongen samen met Guus Oerlemans in 2018 Briqwise opgericht. Briqwise slaat de brug tussen de ondernemers die financiering voor vastgoed nodig hebben en de investeerders die een solide investering met een aantrekkelijk rendement zoeken. 

“Gezien de groei van vijf miljoen euro in het eerste jaar tot twintig miljoen in het tweede jaar dat we bestaan, is Briqwise een gat in de markt gebleken,” zeggen Porte en Van Dongen. Het vastgoed dat als zekerheid geldt voor de financiering, varieert van kantoorpanden en fabriekshallen tot appartementen en recreatiewoningen. 

Van Dongen: “We maken gebruik van een bancaire methode voor credit assesment, even zorgvuldig maar alleen veel sneller. Waarbij het zwaartepunt ligt op de externe beoordeling van het vastgoed zelf. Solide voor de investeerder, duidelijk voor de ondernemer.” Dit zorgt er ook voor dat de investeerder niet alleen gevoel krijgt bij de ondernemer die hij financiert, maar ook bij het vastgoed dat als zekerheid dient. Dit maakt het investeren ook een stuk persoonlijker.

Eenvoud in financieren: vaste rente, minimaal € 100.000,- & geen gedoe

Bij Briqwise is het de eenvoud die de duidelijkheid verschaft. De rente kan per project verschillend zijn maar is altijd een vast gegeven. Het risicoprofiel is laag; een object wordt voor maximaal 75% van de waarde gefinancierd. In de praktijk ligt dit zelfs rond de 50%. Hierbij blijft voorop staan, dat een onafhankelijke partij de taxatie van het vastgoed doet om de kwaliteit optimaal te kunnen beoordelen.

Een financiering kan worden aangevraagd en verstrekt vanaf € 100.000,-. Voor investeerders is dit dus ook de minimale inleg. Een investeerder kan alleen een financiering verstrekken of  samen met andere investeerders. Dat heet een Clubdeal. Briqwise garandeert altijd de betaling van de maandtermijnen, dus mocht een ondernemer niet in staat zijn de maandelijkse rente en aflossing te betalen, dan doet Briqwise dat. Gedurende de hele looptijd van de financiering. En als er geen betaling meer in zicht is, dan regelt Briqwise de executie, waarbij het eerste recht van hypotheek voor de veiligheid voor de investeerder zorgt. 

Voor de ondernemers is er keuze uit verschillende looptijden, is er niet of nauwelijks een aflossingsverplichting maar is het wel altijd mogelijk om boetevrij af te lossen. Dit zorgt voor optimale ondernemersvrijheid. 

Focus op IT en internationale groei

Na de eerste succesvolle jaren, richt Briqwise zich de komende periode op de schaalbaarheid van het platform. Ondernemers krijgen binnen enkele uren een antwoord of de financiering haalbaar is en bij een positief antwoord is de  financiering vaak binnen een paar dagen geregeld. Porte: “Ondersteund door IT, maar altijd persoonlijk. Financieren blijft mensenwerk en Briqwise zet zich in om zowel met zijn investeerders als met zijn ondernemers in een goede sfeer samen te werken. Het team zet zich altijd volledig in om de gewenste financiering te realiseren”.

De ambities van Briqwise zijn groot en reiken tot ver buiten Nederland. Oerlemans: “Natuurlijk willen we onze portefeuille in Nederland laten groeien, als het tempo zo doorzet groeien we dit jaar tot tegen de 100 miljoen aan financieringen. Maar door de schaalbaarheid van het platform lonkt het buitenland ook. Onze eerste uitbreiding is in Australië, het platform wordt daar in Mei gelanceerd. De komende 5 jaar komt hier wat mij betreft elk jaar minimaal één land bij”. 

De drie oprichters hebben in de praktijk bewezen dat hun propositie aanslaat in de markt en dat zij hierin een solide positie kunnen innemen. Zij richten zich nu op verdere uitbreiding van hun portefeuille.

Op briqwise.com kunnen ondernemers en investeerders zich aanmelden.
Wil je partner worden van Briqwise? Klik dan hier en meld je aan.

Ook interessant