09 november 2020

Beleggen in coronatijd? Investeren in vastgoed is investeren in veiligheid

« Terug naar overzicht

Moet je nou juist wel of juist niet de beleggingsmarkt op, in onzekere tijden? De investeerders die zaken doen met Briqwise, zijn vaak niet mensen die grote risico’s opzoeken. En de hoge rendementen die voorgespiegeld worden, fungeren voor hen eerder als een rode vlag dan als een groen licht.   

Veilig beleggen in vastgoed

“We hebben in het afgelopen jaar gemerkt dat investeerders juist nu op zoek gaan naar veilige vormen van beleggen. Voor de duidelijkheid: bij Briqwise beleg je niet; je investeert. En wel in een product dat door de jaren heen letterlijk en figuurlijk zo stevig staat als een huis. Dat geldt niet voor alle vastgoed, maar zeker wel voor de te financieren vastgoedobjecten die wij selecteren”, aldus Pieter Porte van Briqwise.

Het werkt als volgt. Een investeerder leent geld aan een ondernemer en ontvangt zelf het eerste recht op hypotheek. Het vastgoed dient als onderpand. In combinatie met de andere voorwaarden die Briqwise stelt, geeft dat investeerders niet alleen een gevoel van zekerheid, maar ook feitelijk een zeer laag risico. “Probeer tegen die condities maar eens elders een rendement van 6% te behalen”, zegt Porte. “Menig belegger zou er zeer tevreden over zijn.”

Mond-tot-mondreclame

Dat investeerders er brood in zien, blijkt uit de forse toename van het aantal financieringen dat in 2020 is verstrekt. “Hierin speelt natuurlijk mee dat mensen wat beginnen te wennen aan alternatieve financieringsvormen”, zegt Porte. “En als je in je netwerk hoort dat familie, vrienden of zakenrelaties heel tevreden zijn over zowel hun rendement als de algehele constructie, wordt de drempel om dit ook eens te proberen, snel verlaagd.

Tot slot speelt voor een aantal investeerders een rol dat ze zelf ook ondernemer zijn, of zijn geweest. Ze weten waar mensen soms tegenaan lopen en vinden het leuk om een ondernemer op deze manier wat vooruit te kunnen helpen. Het is natuurlijk leuk als er dit soort win-win situaties ontstaan.”

Ook interessant

22 april 2021

Investeren in vastgoed rendeert, ook nu

Investeren in vastgoed loont, ook in tijden van de coronacrisis. Dit blijkt uit de MSCI Netherlands Annual Property Index die in maart jl. is gepubliceerd. Nederlands vastgoed leverde in 2020 een...Lees verder