01 juni 2021

Briqwise over vijf jaar in vijf landen?

« Terug naar overzicht

In de week van 14 t/m 18 juni wordt de VG Visie Zomereditie Special landelijk verspreid. Ook Briqwise kom je daarin tegen. Naast het bekende verhaal lees je een aantal leuke weetjes over de initiatiefnemers én een aantal opmerkelijke uitspraken over de ambities.

De ondernemers achter Briqwise

Briqwise is in 2019 gestart met Pieter Porte, Frank van Dongen en Guus Oerlemans. VG Visie wilde graag de personen achter het concept leren kennen en stelde onder andere de vraag wanneer ze de moed hebben opgevat om ondernemer te worden.

Pieter Porte, die stiekem ook wel gastheer/kok en DJ zou willen zijn, startte meteen na de HEAO al zijn eerste eigen bedrijf. Tussendoor werkte hij nog bij een ander bedrijf, maar daar werd hij ontslagen omdat hij een vriendelijk karakter had. Frank van Dongen is vooral geduldig, zo blijkt uit de bekentenis dat hij twintig jaar heeft gewacht op een telefoontje van Pieter om samen iets te gaan opzetten. Guus Oerlemans kon helaas niet bij het interview zijn, dus zijn karakter blijft voorlopig een mysterie. 

Verder vertelt het zomermagazine het verhaal van Briqwise zoals je dat inmiddels wel kent: vastgoedfinanciering voor ondernemers, via een online platform, waarbij ondernemers een zakelijke hypotheek afsluiten en investeerders een mooie rente ontvangen, tegen een laag risico en zonder gedoe.

Pardon… 1 miljard?

Het Briqwise team vertelt het allemaal ontspannen en vol vertrouwen. En zegt tussen neus en lippen door dat Briqwise over vijf jaar in vijf landen actief wil zijn, en dat het volume gerealiseerde financieringen dan op 1 miljard moet liggen. Blabla? Nee hoor, want het eerste buitenland avontuur is inmiddels begonnen, en wel in Australië.

Een zelfdenkend platform

Als je niet oppast, mis je ook een andere opmerking van Porte in de zijlijn, over het online platform dat zich verder doorontwikkelt. “Het platform gaat steeds meer zelf denken en steeds meer onderdelen uit het proces worden geautomatiseerd. We zijn continue bezig om met allerlei tools als ‘online taxeren’, ‘online KYC’ (Know Your Customer) en ‘open banking’ ons platform completer te maken, wat de beleving en gemak bij onze relaties weer ten goede komt.” Misschien toch even lezen? Klik hier voor de PDF.

Ook interessant