NieuwsBlog23 april 2021

Een bedrijfshypotheek binnen een week

« Terug naar overzicht

In iets meer dan twee jaar tijd is er in totaal al meer dan 100 keer een bedrijfshypotheek afgesloten via Briqwise. En het ziet er naar uit dat dit aantal elk jaar verdubbeld gaat worden. Het product van Briqwise slaat dus aan! Wat is een bedrijfshypotheek, met welk doel sluit je zo’n hypotheek af en waarom ben je hiervoor als ondernemer bij Briqwise aan het juiste adres?

Wat is een bedrijfshypotheek?

Een bedrijfshypotheek is een zakelijke lening die verstrekt wordt aan een ondernemer. De ondernemer kan hiermee een bedrijfspand aankopen en/of de verbouwing ervan financieren. Het kan gaan om een bedrijfspand voor eigen gebruik, een pand voor de verhuur of een beleggingspand.

Een eigen bedrijfspand financieren

Een bedrijfspand aankopen kan aantrekkelijk zijn voor eigen gebruik. Bijvoorbeeld om als ondernemer op dure huurkosten te besparen. Een ander motief voor ondernemers is dat je er vermogen mee kunt opbouwen, met het oog op de toekomst. Zo kan een bedrijfshypotheek dus ook (deels) worden gebruikt om een pensioenvoorziening te creëren.  

Bedrijfshypotheek voor aankoop van een beleggingspand

Je kunt ook een bedrijfshypotheek afsluiten om er de aankoop van een beleggingspand mee te financieren. De naam zegt het al: een beleggingspand is een pand dat wordt aangekocht met het doel ermee te beleggen. Niet alleen professionele beleggers, zoals pensioen- of onroerend goed fondsen doen dat; ook particuliere beleggers kopen beleggingspanden aan.

Vaak gaat het om panden die verhuurd zijn of worden als winkel, kantoorruimte, horecagelegenheid of woning. Naast de maandelijkse huurinkomsten vertrouwt de belegger op toekomstige opbrengsten door de waardestijging van het vastgoed. 

Bedrijfshypotheek voor herfinanciering

Een andere optie is dat de ondernemer reeds een bedrijfspand bezit waar al een aantal jaren een bedrijfshypotheek op rust, maar geld nodig heeft om een nieuwe investering in zijn bedrijf te doen. Briqwise kan in zo’n situatie kijken of herfinanciering mogelijk is. De ondernemer sluit dan een nieuwe hypotheek af voor het bestaande bedrijfspand om werkkapitaal te creëren. 

Verken je mogelijkheden bij Briqwise

Er zijn dus verschillende redenen waarom ondernemers op zoek gaan naar een bedrijfshypotheek. Wat de reden ook is, het is altijd de moeite waard om bij Briqwise aan te kloppen en te informeren naar de mogelijkheden. Steeds meer ondernemers doen dat, omdat het bij de eigen bank vaak niet lukt om financiering te krijgen. 

Briqwise is een online platform dat ondernemers en investeerders aan elkaar koppelt. Voor beide partijen biedt dat aantrekkelijke voordelen. De ondernemer die een bedrijfshypotheek via Briqwise afsluit – wij noemen het overigens vastgoedfinanciering – gebruikt het vastgoed als onderpand. Hij is flexibel in zijn aflossingsverplichtingen en kan altijd boetevrij extra aflossen.

Vraag hier jouw bedrijfshypotheek aan

Klinkt dit aantrekkelijk en wil je weten wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn? Dat kan snel en eenvoudig, via het online aanvraagformulier op de website. Als je de nodige informatie meestuurt (taxatieformulier van het vastgoed) weet je binnen heel korte tijd waar je aan toe bent.

Voldoe je aan de criteria, dan gaan we verder in gesprek en maken we het voorstel voor de bedrijfshypotheek rond. Daarna presenteren we jouw vastgoed en aanvraag aan het investeerdersnetwerk. Zodra een investeerder ‘ja’ zegt, maken we een afspraak bij de notaris. Waar dit proces bij banken vaak weken of maanden duurt, heb je bij Briqwise binnen enkele dagen duidelijkheid. Zo kun je vaak letterlijk spreken van ‘een bedrijfshypotheek binnen een week’! 

Ook interessant