22 april 2021

Investeren in vastgoed rendeert, ook nu

« Terug naar overzicht

Investeren in vastgoed loont, ook in tijden van de coronacrisis. Dit blijkt uit de MSCI Netherlands Annual Property Index die in maart jl. is gepubliceerd. Nederlands vastgoed leverde in 2020 een gemiddeld rendement van 5,3 procent op. 

Woningsector blijft groeien, bedrijfsvastgoed is stabiel

De positieve waardegroei heeft deels te maken met het feit dat de index voor 60 procent uit woningen bestaat en dat die sector nog steeds een groei laat zien. Je zou denken dat dit met kantoren (in verband met thuiswerken), bedrijfsruimten/logistiek en zorgvastgoed anders is. Toch blijkt dat ook hier in het afgelopen jaar geen sprake is van afwaardering. Nederland scoort op dit gebied beter dan veel andere Europese landen.

Verschillen in retailvastgoed

In de retailsector zijn wel grote verschillen te zien. De waarde van panden waar convenience retail is gevestigd (denk aan supermarkten) is gestegen, terwijl de waarde van comparision retail flink is gedaald, vooral in middelgrote steden. Verbazingwekkend is dit niet; eerder een versnelling van de trend die al was ingezet door de toename van webwinkels.

Hoe wordt de index berekend?

De MSCI Netherlands Annual Property Index baseert zich op gegevens van ruim 3.500 Nederlandse vastgoedobjecten, die samen een totale waarde van 61,2 miljard euro vertegenwoordigen. Het gaat om bestaande vastgoedinvesteringen. Aankoop-, verkoop- en ontwikkelobjecten worden niet meegenomen in de berekening.

En vastgoedfinanciering? Dat levert bijna 6% op

Dit bericht op vastgoedmarkt.nl bevestigt wat beleggingsexperts al jarenlang zeggen: dat de stabiliteit van vastgoed door de jaren heen uitstekend is. Wilt u wel profiteren van die stabiele waarde, maar niet zelf eigenaar zijn en verantwoordelijk voor onderhoud, beheer, verhuur en bijkomende risico’s en beslommeringen? Dan kan vastgoedfinanciering het overwegen waard zijn.

Via Briqwise kunt u op een veilige manier vastgoed financieren van ondernemers, tegen een gegarandeerd rendement van bijna 6%. Meer informatie vindt u op briqwise.freeamigos.nl

Ook interessant