26 april 2021

Negatieve spaarrente? Bij Briqwise ontvangt u 6%!

« Terug naar overzicht

Zaterdag publiceerde nos.nl het artikel ‘Betalen voor je spaargeld, is dat wel zo raar’. Alle grotere banken, behalve de Rabobank, gaan per 1 juli negatieve rente berekenen voor spaargeld boven 100.000 of 150.000 euro. Tot nu toe was alleen het geval als het spaarbedrag boven 250.000 euro uitkwam.

Tienduizenden mensen met > 100.000 euro op de spaarrekening

De meeste mensen in Nederland merken hier niets van. In 2019 had een gemiddeld huishouden 40.000 euro op de spaarrekening staan, volgens het CBS. Banken geven aan dat ongeveer 3 procent van hun klanten, zakelijk en particulier, hiermee te maken krijgt. Dat lijkt een klein aantal; toch gaat het om tienduizenden klanten.

Waarom negatieve spaarrente?

Waarom is de spaarrente negatief? De marktrente blijft zeer laag en centrale banken blijven geld in de economieën pompen. Geld is nog nooit zo goedkoop geweest. Dat zie je aan onder meer obligaties, schuldleningen en hypotheken.

Banken zelf merken het omdat ze sinds 2014 geen rentevergoeding meer krijgen voor de gelden die ze moeten afstorten bij de centrale bank. Sterker nog: ze moeten een half procent boete betalen over dit kapitaal. Omdat het gaat om miljarden, lopen die boetes flink op. Je ontkomt er niet aan dat je dat op een gegeven moment gaat doorberekenen aan de klant, aldus de banken.

Verkassen van bank helpt niets

Banken laten hun klanten weten dat de maatregel eraan komt. En sommige, zoals ING, geven klanten zelfs de tip om hun spaargeld bij een andere bank te stallen. Dat klinkt heel sympathiek, maar in de praktijk kan de spaarder er niet zoveel mee. De meeste banken hanteren immers hetzelfde beleid en uitwijken naar een buitenlandse bank kan risico’s opleveren.

Steek je spaargeld in vastgoedfinanciering en verdien 6%

Heeft u meer dan 100.000 op uw spaarrekening staan en wilt u liever niet beleggen, maar wel waardevermeerdering van uw spaargeld? Dan is vastgoedfinanciering een buitengewoon goed en veilig alternatief. U leent uw geld aan een ondernemer die er vastgoed mee aankoopt, of die investeert in zijn bedrijf met bestaand vastgoed als onderpand. Jaarlijks ontvangt u 6% rente.

Uw risico is zeer gering. Briqwise screent de ondernemer, zorgt dat het vastgoed zorgvuldig is getaxeerd en dat er sprake is van een gezonde loan-to-value. U krijgt bovendien het eerste recht van hypotheek en Briqwise staat ook nog eens garant voor de maandtermijnen. Tot slot blijft u flexibel; wanneer u onderweg besluit dat u de lening wilt beëindigen, helpt Briqwise u met het vinden van een investeerder die hem overneemt.   

Meer weten?

Klinkt dit aantrekkelijk voor u? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag alles over de mogelijkheden.

Ook interessant