31 augustus 2021

Nog eenvoudiger vastgoedfinanciering aanvragen, met de Cashflow Analyzer!

« Terug naar overzicht

Briqwise is het eerste peer-to-peer platform voor vastgoedfinanciering waar je als ondernemer een lening kunt aanvragen zonder documentatie te hoeven overleggen. Dit is mogelijk dankzij samenwerking met Yolt Technology Services (YTS, onderdeel van ING Groep). Een belangrijke stap in de finetuning van de fintech dienstverlening van Briqwise. Voor ondernemers, investeerders en intermediairs wordt het hiermee nog gemakkelijker om een financieringsaanvraag af te wikkelen.

Hoe werkt het?

Een ondernemer geeft eerst door welke leenbedrag hij wenst, en welk vastgoed hij (of zij) wil aankopen of als onderpand gebruiken. Daarna geeft hij YTS toestemming om met de Cashflow Analyzer de geldstromen van zijn bankrekening in kaart te brengen. Dit kan met hulp van de Europese PSD2 regelgeving. Zo ontstaat letterlijk in enkele seconden een beeld van de financiële gezondheid van het bedrijf in de afgelopen anderhalf jaar.

De uitkomst van de analyse wordt eerst gedeeld met de ondernemer zelf. Pas als hij akkoord is, wordt de informatie doorgestuurd naar Briqwise. Briqwise koppelt de informatie vervolgens aan de overige gegevens van de aanvraag en neemt een besluit.

Snel, comfortabel en betrouwbaar

Pieter Porte: “Als fintech-bedrijf kijken we continu hoe we ondernemers en investeerders nóg verder kunnen ontzorgen. De samenwerking met YTS is een logische vervolgstap. Via deze methode kunnen we nog sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder werken. Zowel investeerders als ondernemers hebben daar baat bij.

We vragen ondernemers nooit meer gegevens aan te leveren dan strikt noodzakelijk is om een financieringsaanvraag te beoordelen. Toch kost het verzamelen en overdragen van gegevens in de praktijk voor een ondernemer altijd meer tijd dan hij tot zijn beschikking heeft. Deze manier gaat vele malen sneller”, aldus Porte. “Minstens zo belangrijk is dat de betrouwbaarheid zeer hoog is”, vult Bas van Marissing, Product Manager bij YTS aan. “De data wordt immers direct bij de bron opgehaald: de bank waar de ondernemer bankiert.“ En dat is voor zowel ondernemer als investeerder heel prettig.  

PSD2 vereenvoudigt niet alleen het beoordelen van aanvragen en het vormen van dossiers, maar ook de eventuele jaarlijkse revisies. Op dit moment wordt deze extra dienst geïntegreerd in het servicepakket van Briqwise, zodat het aan het eind van het derde kwartaal beschikbaar is.

Ook interessant

01 juni 2021

Briqwise over vijf jaar in vijf landen?

In de week van 14 t/m 18 juni wordt de VG Visie Zomereditie Special landelijk verspreid. Ook Briqwise kom je daarin tegen. Naast het bekende verhaal lees je een aantal leuke weetjes over de initi...Lees verder