23 april 2021

Podcast over beleggen, met Frank van Dongen

« Terug naar overzicht

Anna Neeltje de Boer zit voor New Business Radio aan tafel met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer, Justin Bons van Cyber Capital en Frank van Dongen van Briqwise. Ze gaan met elkaar in gesprek aan de hand van de stelling: dit is hét moment om te investeren in crypto, aandelen of vastgoedfinancieringen.

Beleggen in bedrijven

Martine Hafkamp antwoordt met: “Als iedereen zegt dat dit hét moment is, is het juist niet het beste moment. Want wie belegt, stapt in op het moment dat niemand het doet. Het meest belangrijk vind ik dat je als belegger een lange termijn horizon hebt én dat het geld is dat je niet direct nodig hebt.

De noodzaak is er ook. Je moet steeds meer zelf voor je oudedagsvoorziening zorgen. Er is veel gespaard tijdens de coronacrisis, maar de rente op spaargeld levert niets op, dus is het van belang om andere vormen te zoeken. En dan kom je al snel uit bij beleggen.”

Vastgoedfinanciering

Frank van Dongen van Briqwise: “Voor ondernemers en investeerders is het altijd een goed moment. Ons product is niet conjunctuurgevoelig, het bestaat al tientallen jaren. Nieuw is dat wij hetzelfde product online aanbieden.

Ondernemers zoeken financiering, krijgen geen lening van de bank en komen terecht bij crowdfundingsorganisaties of bij ons. Investeerders krijgen de informatie en beslissen zelf of ze het willen verstrekken. Ze gebruiken ons product om spreiding aan te brengen in hun vermogensbeleggingen. Het vastgoed wordt niet gebruikt om te speculeren op waardestijging, maar als zekerheid. Het rendement is altijd 6%, de investeerder heeft het eerste recht van hypotheek en Briqwise garandeert de maandtermijnen.”

Beleggen in cryptomunten

Justin Bons, Founder en Chief Investment Officer van Cyber Capital: “Het hangt af van je perspectief op crypto currency. We hebben een langetermijnperspectief, dat gekoppeld is aan de verwachte adoptie van cryptomunten in de toekomst. Er komt meer interesse, die te maken heeft met technologie, culturele integratie, in de infrastructuur en erkenning door overheden.

Als je in crypto wilt investeren, moet je zorgen dat je volledig begrijpt waar de echte waarde zit, op de lange termijn. Cyber Capital helpt je daarbij.”

Dit zijn enkele quotes uit het gesprek. Klik hier om de volledige podcast te beluisteren.

Ook interessant

22 april 2021

Investeren in vastgoed rendeert, ook nu

Investeren in vastgoed loont, ook in tijden van de coronacrisis. Dit blijkt uit de MSCI Netherlands Annual Property Index die in maart jl. is gepubliceerd. Nederlands vastgoed leverde in 2020 een...Lees verder