24 april 2021

Sparen loont niet, Briqwise biedt een veilig én winstgevend alternatief

« Terug naar overzicht

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook bij ING zo ver. Wie meer dan 100.000 euro op zijn spaarrekening heeft, gaat hierover vanaf juli 2021 rente betalen. Op dit moment ligt de grens nog op 250.000 euro. We verwachten dat een grotere groep spaarders op zoek zal gaan naar een alternatief. 

Spaarders bij ING gaan rente betalen

Zowel particuliere als zakelijke klanten van ING krijgen met deze verandering te maken. Vanaf 1 januari 2021 betalen particuliere spaarders een negatieve rente van 0,5 procent over hun spaartegoed boven 250.000 euro. Zakelijke klanten deden dat al eerder, sinds 1 oktober 2020.

Heeft u een spaartegoed onder 100.000 euro, dan ontvangt u als particuliere spaarder dezelfde 0,01 procent rente die nu ook wordt verstrekt. Dit geldt niet wanneer u een zakelijke klant bent; dan ontvangt u geen rente meer over spaartegoeden onder 100.000 euro.

Wat als u bij die 2,2 procent groep zit?

ING geeft aan dat deze maatregel voortvloeit uit de aanhoudend zeer lage rentes in Europa en dat er voor 97,8 procent van de klanten niets verandert. Dat klinkt geruststellend, maar wat als u bij de groep behoort die nu rente moet betalen, louter en alleen om uw geld te stallen bij de bank?

Misschien dat dit voor u het moment is om een alternatief te overwegen dat ook bijzonder veilig is, maar bovendien zeer winstgevend? Bij Briqwise verstrekt u vastgoedfinanciering aan ondernemers, tegen een zeer gering risico en een rendement van maar liefst bijna 6%.

Wilt u informatie over een mooi alternatief: vastgoedfinanciering?

Wilt u meer weten? Klik hier voor meer informatie.   

Ook interessant