04 januari 2021

“Vastgoedfinanciering ook in 2021 aantrekkelijk”

« Terug naar overzicht

Het is nauwelijks twee jaar geleden dat Briqwise werd opgericht. In korte tijd weet het bedrijf uit te groeien tot een serieuze speler op het gebied van vastgoedfinancieringen. De formule blijkt betrouwbaar en succesvol, ook in coronajaar 2020. Briqwise-partners Pieter Porte en Frank van Dongen zijn ervan overtuigd dat de aantrekkelijkheid van deze vorm van vastgoedfinanciering in 2021 alleen maar toeneemt.   

Online marktplaats voor vastgoedfinanciering

Briqwise is een online marktplaats voor vastgoedfinanciering. Het platform brengt investeerders en ondernemers samen. In de afgelopen twee jaar zijn op deze manier ruim 60 financieringen voor de aankoop van vastgoed afgesloten, met een totale dekkingswaarde van bijna 50 miljoen euro. 

Dat de formule als solide wordt ervaren, blijkt onder meer uit het feit dat het aantal matches in 2020 is verviervoudigd ten opzichte van het startjaar. Pieter Porte: “In 2020 kregen MKB-ondernemers bij hun bank nog vaker dan voorheen nul op het rekest. Ook als ze prima jaarcijfers kunnen laten zien en het aan te kopen vastgoed een uitstekend onderpand blijkt te zijn. Voor banken zijn dit soort financieringen niet rendabel meer.”

Briqwise springt in dit gat en verbindt vraag met aanbod. In dit geval ondernemers die vastgoed willen aankopen en investeerders die vastgoedfinanciering zien als een veilige manier om rendement te maken.   

Strenge selectie én hoge flexibiliteit

Wat maakt vastgoedfinanciering via Briqwise aantrekkelijk? Frank van Dongen: “We schakelen snel en zijn soepel met aflossingsverplichtingen. Tegelijkertijd zijn we kritisch, maar ook meedenkend als het gaat om de beoordeling van een aanvraag. We screenen zowel de ondernemer als het vastgoed zorgvuldig. Heeft het vastgoed voldoende waarde ten opzichte van de gevraagde leensom? Is de ondernemer goed in staat de maandelijkse financieringslasten te dragen? Is het antwoord op beide vragen ‘ja’, dan geven we groen licht en bieden we het te financieren pand aan op onze website. In de meeste gevallen wordt het dan binnen zeer korte tijd geclaimd door een investeerder.”

Verdubbeling vastgoedfinancieringen

Het vertrouwen is groot. Voor 2021 verwacht Briqwise een verdubbeling van het aantal vastgoedfinancieringen. Het aantal investeerders in de database is inmiddels uitgegroeid tot 350, het aantal financiële tussenpersonen tot 250. Bovendien werkt Briqwise aan een portal waarmee de dienstverlening verder wordt geprofessionaliseerd. “Wij zijn er klaar voor om nog meer ondernemers te helpen aan een vastgoedfinanciering!”, zegt Pieter Porte.

 

 

Aangenaam kennismaken

Bij de keus voor een financiering spelen rentes en rekenvoorbeelden zeker een rol, maar uiteindelijk gaat het erom dat u vertrouwen heeft in de mensen achter de organisatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Heeft u andere vragen? Neem dan even contact met ons op.

Ook interessant