22 januari 2021

Zakelijk onroerend goed financieren: veilig en lucratief

« Terug naar overzicht

Steeds meer investeerders en vastgoedbeleggers financieren zakelijk onroerend goed. Ze beschouwen het als een veilige vorm van investeren die ook nog eens lucratief is. Bij Briqwise ontvangt een investeerder 6% rente op een vastgoedfinanciering. Wat is de reden waarom deze relatief nieuwe vorm van investeren zo in opkomst is? We vragen het medeoprichter en partner van Briqwise, Frank van Dongen.  

“Allereerst moet het bij je passen. Je hebt natuurlijk allerlei heel verschillende beleggersprofielen. De opportunist die houdt van de spanning op de beurs, die hoopt op die grote klapper en niet bang is om risico te nemen, vindt ons product waarschijnlijk saai. Dat is prima, want naar dat type investeerder zijn wij ook niet op zoek. We zoeken juist de mensen die wat behoudend zijn en zich drie keer bedenken voordat ze een financiering aangaan. Voor die groep hebben wij een heel mooi en degelijk product: het financieren van zakelijk onroerend goed voor ondernemers.

Saai? Zo zou je het kunnen noemen. Maar als je elke maand 6% rente ziet binnenkomen op je bankrekening, zonder dat je wakker hoeft te liggen van je investering, is dat wel een heel comfortabel stukje saaiheid”, lacht van Dongen.

Onroerend goed

“Het mooie van onroerend goed is dat het zo tastbaar is. Je steekt je geld niet in een trendgevoelig of ongrijpbaar product zoals bitcoin, maar in iets wat er altijd is geweest en altijd zal blijven: stenen. Door de jaren heen is gebleken dat die heel waardevast zijn. Dit spreekt de investeerders die zakelijk vastgoed financieren via Briqwise zeer aan. Een aantal van hen heeft in het verleden ook zelf zakelijk onroerend goed aangekocht, voor eigen gebruik of voor de verhuur.

Het grote verschil is dat je nu in het dezelfde solide product investeert, maar niet zelf eigenaar bent. Met andere woorden: je bent verlost van alle rompslomp van onderhoud, beheer en/of gedoe met huurders. En ook in de administratieve afhandeling worden onze investeerders volledig ontzorgd. 

Veel voordelen

Dat maakt het financieren van zakelijk onroerend goed via Briqwise heel aantrekkelijk. Maar er zijn meer zekerheden en voordelen. Het onroerend goed wordt uiterst zorgvuldig getaxeerd. We letten heel goed op een verantwoorde LTV. Investeerders krijgen het eerste recht van hypotheek. En tot slot neemt Briqwise het debiteurenrisico over, mocht een ondernemer niet aan zijn maandelijkse rente-en aflossingsverplichting voldoen. Ook die zekerheid wordt notarieel vastgelegd.”  

Ook interessant

01 juni 2021

Briqwise over vijf jaar in vijf landen?

In de week van 14 t/m 18 juni wordt de VG Visie Zomereditie Special landelijk verspreid. Ook Briqwise kom je daarin tegen. Naast het bekende verhaal lees je een aantal leuke weetjes over de initi...Lees verder