23 april 2021

Zakelijke hypotheek aanvragen voor aankoop bedrijfsonroerendgoed

« Terug naar overzicht

Jaarlijks zijn er honderden ondernemers in Nederland die een zakelijke hypotheek aanvragen. Om bedrijfsonroerendgoed aan te kopen, of om een investering te doen met het eigen vastgoed als onderpand. Vaak leidt dat tot een teleurstelling, want het merendeel van de aanvragen wordt afgewezen. Waar lukt het wel om een succesvolle aanvraag te doen?

Bedrijfsonroerendgoed aankopen is aantrekkelijk

Voor veel ondernemers is het aantrekkelijk om bedrijfsonroerendgoed aan te kopen. Denk aan bijvoorbeeld een kantoorgebouw, een winkel, een horecapand of een productieloods. Ze besparen ermee op vaak duurdere huurlasten, kunnen er huurinkomsten mee genereren en profiteren van de waardestijging van het vastgoed in de toekomst. 

Voor de aanschaf van het bedrijfsonroerendgoed heb je een zakelijke hypotheek nodig. En die krijg je vooral de laatste jaren niet eenvoudig.

Banken wijzen de meeste aanvragen af

Banken zijn niet happig op zakelijke hypotheekaanvragen van ondernemers. Enerzijds omdat ze te maken hebben met strengere regels, anderzijds omdat ze er te weinig aan kunnen verdienen. Mede om die reden komen er steeds meer alternatieve financieringsvormen op de markt. Bijvoorbeeld crowdfunding, waarbij je als ondernemer je aanvraag voorlegt aan een grote groep kleine investeerders die allemaal een stukje kunnen financieren.

Een andere vorm in opkomst, is financiering door particuliere investeerders. In het geval van financiering van vastgoed, zijn dit vaak mensen die hun vermogen willen beleggen in een product waarmee ze weinig risico lopen. Investeren in bedrijfsonroerendgoed kan voor hen aantrekkelijk zijn, afhankelijk van onder meer de locatie, de waarde van het vastgoed, de loan to value en de stabiliteit van de ondernemer die de aanvraag doet.   

Briqwise is een online platform dat ondernemers die bedrijfsonroerendgoed willen aankopen, koppelt aan particuliere investeerders die dit zien als een veilige manier om rendement te behalen.  

Wat moet je aanleveren bij je aanvraag?

Als je als ondernemer een aanvraag voor vastgoedfinanciering bij Briqwise doet, hebben we verschillende gegevens van je nodig om de aanvraag te beoordelen. Allereerst de gegevens van het vastgoedobject dat je wilt aankopen of waarvan je al eigenaar bent. Vervolgens – en dat is een heel belangrijke – het taxatierapport van het bedrijfsonroerendgoed dat je wilt aankopen en/of dat je als onderpand wilt gebruiken voor je aanvraag. Daarnaast het te lenen bedrag en de gewenste looptijd.

Als je na je online aanvraag het idee hebt dat dit wel eens interessant voor je zou kunnen zijn, kunnen we een afspraak maken. Dan kijken we ook naar de historie, de jaarcijfers van je onderneming en de plannen die je hebt. De waarde van het bedrijfsonroerendgoed ten opzichte van de lening die je wilt aanvragen, is echter vaak doorslaggevend. 

Als je het formulier invult, doe je automatisch de aanvraag voor een voorbeeld-financieringsvoorstel. Je ontvangt dat per omgaande via de e-mail, zodat je meteen ziet wat je jaarlijkse lasten zijn.

Nu je zakelijke hypotheek aanvragen

Ben je ondernemer en op zoek naar financiering voor jouw bedrijfsonroerendgoed? Ben je nieuwsgierig naar je mogelijkheden voor een zakelijke lening via Briqwise? Klik dan hier om meteen naar het aanvraagformulier te gaan. 

Ook interessant