Terug naar overzicht

“Briqwise regelt werkelijk alles”

“Ik had mijn vermogen op de klassieke manier ondergebracht in een standaard beleggingsportefeuille, met een positief, maar bescheiden rendement. Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van het Briqwise concept. Wel van vergelijkbare mogelijkheden waarbij je een veel hogere investering moet doen. Met dit model kan ik voor een haalbaar bedrag participeren. Inmiddels heb ik dat nu twee keer samen met iemand gedaan in een Clubdeal, waarbij we de inleg delen.”

Aldus Joep van Wessem. Tot 2016 was hij eigenaar van het levensmiddelenbedrijf Buisman in Zwartsluis. Bekend van het blikje met de koffieversterker. Daarnaast maakt Buisman ook koffie oplosproducten, zoals cappuccino’s en gekaramelliseerde suikers voor levensmiddelen.

“In 2016 heb ik het bedrijf verkocht”, vertelt Van Wessem. “De middelen die ik eraan heb overgehouden, gebruik ik deels om te leven; het andere deel heb ik belegd. Qua belegger doe ik het, denk ik, niet heel anders dan anderen. Ik heb een gespreide portefeuille. Een deel is wat risicovoller en een ander deel is redelijk risicoarm. In dat tweede deel past Briqwise heel goed.”
Eerste recht van hypotheek én volledig ontzorgd

“Twee dingen zijn voor mij doorslaggevend om te kiezen voor Briqwise. Ten eerste krijg je als investeerder zelf het eerste recht van hypotheek op het vastgoed. Ten tweede word je volledig ontzorgd. Briqwise neemt al het werk eromheen uit handen en mocht er onverhoopt iets misgaan, dan nemen ze ook de regie. Op deze manier ontvang ik met een heel beperkt risico een aanzienlijk hoger rendement dan ik elders zou verkrijgen.

Bij het kiezen van het object kijk ik vooral naar de regio en de activiteiten van de ondernemer. Veel tijd daarvoor heb je overigens niet, want er zijn veel investeerders. Het is eerder vechten om mee te kunnen doen dan een lijstje krijgen waaruit je kunt kiezen. Objecten worden vaak razendsnel geclaimd.

De Loan to Value van de financieringsobjecten ligt in mijn geval tussen 60 en 70%, maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zoveel mee bezig. Alles onder 75% is wat mij betreft goed genoeg. Wat de ondernemer zelf betreft, vertrouw ik op het kompas van Briqwise.”
Ik wil graag een beetje afstand houden

“Wat ik heel prettig vind, is dat zij alles regelen. Mensen zoals ik hebben geen zin in gedoe. We willen geen bemoeienis hebben met het wel en wee van de ondernemer, of toezien op het nakomen van de verplichtingen. Ik moet er niet aan denken dat ik erachteraan moet bellen: ‘Waar blijft het nou?’ En dan horen: ‘Sorry, ik zit een beetje moeilijk, deze maand…’ Hoe vervelend ook voor betrokken ondernemer, ik wil graag die afstand houden.

Dat is bij Briqwise goed geregeld. Als er vertraging is, dan merk je daar als investeerder niets van, tenzij er natuurlijk echt wat aan de hand is. Tot nu toe verloopt alles vlekkeloos, ik krijg op de eerste van de maand altijd keurig mijn rente. Ook de samenwerking verloopt bijzonder prettig. Frank communiceert zakelijk en direct. Vanaf de aanvraag tot en met het tekenen van de akte is alles perfect voorbereid.”
Een mooi perspectief

“Zoals eerder gezegd, past dit goed bij de mix van beleggingsvormen die ik prettig vind. Ik heb gekozen voor een periode van tien jaar. Dat vind ik te overzien en de 6% rente die er tegenover staat, biedt een mooi perspectief.

Kortom, ik ben heel tevreden. Als de gelegenheid er is, zal ik dit zeker nog een keer doen.”

 

Ons Aanbod ontvangen?

Meld u aan en ontvang altijd ons actuele Aanbod van te financieren objecten.

Aanbod aanvragen