Terug naar overzicht

"De dekking met het onderliggende vastgoed geeft een veilig gevoel"

Na de verkoop van het huis waar Do (77) en haar man zo’n 40 jaar in gewoond hebben, staat er een bedrag van een paar ton op de rekening. Do en haar man besluiten op dat moment om een deel te reserveren voor mooie reizen en leuke aankopen op de korte termijn. Het andere deel gebruiken ze om goed te laten renderen via een veilige belegging.

De bank doet tal van voorstellen om het geld met een wat hoger rendement te beleggen. “Deze voorstellen voelen toch allemaal niet echt veilig”, zegt Do. “Het mogelijke rendement is bij deze mix van aandelen en obligaties weliswaar veel hoger dan de spaarrente, maar de bijbehorende risico’s ook. En echt risico lopen met onze centjes willen mijn man en ik niet meer.”

“Via een vriend kwamen wij in contact met de heren van Briqwise. Tijdens een gezellig persoonlijk gesprek hebben we de propositie van Briqwise aangehoord. Met name het feit dat de lening gedekt is met het onderliggende vastgoed geeft een veilig gevoel. En dat je dan ook nog eens 6% rente mag ontvangen op je spaargeld is natuurlijk fantastisch! Zo’n combinatie vind je niet snel ergens anders!”, aldus Do.

“De dienstverlening van Briqwise is zorgvuldig en de communicatie helder en duidelijk. Dit voelt allemaal heel vertrouwd.” Inmiddels loopt de financiering alweer een tijdje en wordt elke maand een bedrag van € 1.000,- bijgeschreven op de rekening van Do en haar man. “Bij de bank ontvingen we nog geen € 50,- per maand”, vertelt ze lachend. “Briqwise overlegt overigens bij aanvang van de lening een betaalschema waarin de rente en aflossing vermeld staan. De betalingen die Briqwise doet, zijn op die manier goed te herleiden.”

Do en haar man kozen er voor om twee jonge ondernemers een lening te verstrekken van € 200.000,-. Natuurlijk met de zekerheid van het recht van eerste hypotheek op het vastgoed. De leensom in verhouding tot de waarde van het vastgoed is 50%.

 

Ons Aanbod ontvangen?

Meld u aan en ontvang altijd ons actuele Aanbod van te financieren objecten.

Aanbod aanvragen