Terug naar overzicht

“Ik maak nu meer rendement dan op mijn vastgoed in eigen beheer. En bovendien heb ik nu veel minder gedoe”

De afgelopen 20 jaar zijn Mark (50) en zijn vrouw dag en nacht bezig geweest met de oprichting en uitbouw van hun eigen bedrijf.  Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een moderne en bloeiende onderneming in Oost Nederland waar zo’n 40 mensen werken.
Het succes van deze onderneming bleef het afgelopen jaar niet onopgemerkt waardoor een succesvolle verkoop aan een private equity bedrijf mogelijk was.

Sindsdien heeft Mark er naast het ondernemen (want hij blijft betrokken bij de zaak) een activiteit bij; het laten renderen van hun vermogen. “Je wilt natuurlijk het liefst het hoogste rendement maken, tegen een zo laag mogelijk risico”, zegt Mark. Met de aankoop van vastgoed probeert hij rendementen boven de 6% te maken. “Maar in de praktijk is dat nog niet zo eenvoudig. Leegstand, onderhoud en serviceverlening halen dit rendement al snel omlaag. Bovendien is het voor iemand die primair andere werkzaamheden heeft ook wel gedoe!”

“Het aanbod van Briqwise is wat dat betreft een verademing. Het is ten eerste geen gedoe omdat jezelf niet de eigenaar van het vastgoed bent. Bovendien is het heel overzichtelijk; elke maand zie ik de rente bijgeschreven worden op mijn rekening. Ik ontvang gegarandeerd 6% rente per jaar! Dat is, als ik heel eerlijk ben, meer dan dat ik op mijn vastgoed maak”.

Mark heeft gekozen voor het verstrekken van een lening met een looptijd van 10 jaar. Dit doet hij overigens samen met een – voor hem onbekende – andere investeerder in een zogenaamde “Briqwise Clubdeal”. Samen financieren zij het totale gevraagde leenbedrag van de ondernemer. Vanzelfsprekend met (voor beide geldverstrekkers) het recht van eerste hypotheek als zekerheid.

 

Ons Aanbod ontvangen?

Meld u aan en ontvang altijd ons actuele Aanbod van te financieren objecten.

Aanbod aanvragen