Terug naar overzicht

"Bij de bank niets, nu jaarlijks € 18.000 rente!"

Michael (52) werkt als chirurg in het ziekenhuis. Hij heeft een goed salaris en sinds jaar en dag zet hij hiervan jaarlijks wat op zijn spaarrekening. Inmiddels heeft hij een mooi potje opgebouwd.

Echter, nu de rente zo laag is dat sparen niet of nauwelijks meer iets oplevert, sterker nog: misschien geld gaat kosten, is Michael zich gaan oriënteren op andere mogelijkheden. Hij stelt daarbij wel een heel belangrijke voorwaarde: “Dit geld is bedoeld voor later, ik wil hier geen risico mee lopen. Het komt er op neer dat ik alleen geïnteresseerd ben in een alternatief dat bijna net zo veilig is als sparen.”

Een vriend tipte hem over Briqwise. Het concept van een laag risico in combinatie met een meer dan gemiddeld rendement sprak hem aan. Toch was hij gereserveerd, zo bleek tijdens de eerste kennismaking. Aangezien hij niet bekend was met dit soort type leningen en zich niet in een risicovol avontuur wilde storten, wilde hij eerst alles weten van Briqwise en hun hypotheekmodel.

“Ik begrijp heel goed dat investeerders de kat uit de boom kijken. Deze markt is sterk in beweging en er worden zoveel ‘lucratieve beleggingen’ voorgeschoteld dat je op een gegeven moment wat sceptisch wordt.” zegt Frank van Dongen, partner bij Briqwise en verantwoordelijk voor de relaties met investeerders. “Om dit te ondervangen, houden we met elke potentiële investeerder een intakegesprek. Hierin nemen wij uitgebreid de tijd om de betreffende persoon zo volledig mogelijk te informeren over onze dienstverlening en alle vragen te beantwoorden. Juist ook over de risico’s. We willen optimale transparantie, zodat mensen precies weten waarvoor ze kiezen. Het prettige van ons product is dat de risico’s aantoonbaar minimaal zijn, waardoor we niet heel erg ons best hoeven doen om mensen te overtuigen.”

Na afloop van het gesprek begreep Michael goed waarom zijn vriend al meerdere keren een project gefinancierd heeft via Briqwise. De combinatie van gegarandeerde maandelijkse rentebetalingen met verstandig beleend vastgoed als onderpand, geeft een uiterst zeker gevoel. “Het voelt voor mij eigenlijk net zo veilig als je geld op een spaarrekening stallen”, zegt Michael, “alleen dan wel met een veel hogere rente!”

Michael koos voor financiering van een verhuurd kantoorpand met een Loan-to-Value van 65%. Hij ontvangt jaarlijks € 18.000,- rente op zijn rekening. “Dat is toch een heerlijk bedrag om gegarandeerd te ontvangen?!”, lacht Michael. “Bij de bank was dit nagenoeg nul komma nul. En het leuke is dat ik hier helemaal niets voor hoef te doen!”

 

Ons Aanbod ontvangen?

Meld u aan en ontvang altijd ons actuele Aanbod van te financieren objecten.

Aanbod aanvragen