Terug naar overzicht

"Meer zekerheid kan ik mij niet wensen!"

Chris is een oud-ondernemer die zijn verzekeringskantoor al jaren geleden heeft verkocht. Na zijn pensioen is hij nog heel actief en begeeft hij zich graag tussen ondernemers. Zo helpt hij zijn kinderen regelmatig met verzekeringstechnische vragen over hun bedrijf en is hij lid van verschillende ondernemersclubs.

Via een bijeenkomst bij de Rotary kwam hij in contact met Frank van Dongen, partner bij Briqwise en verantwoordelijk voor investor-relations. Toen Frank over Briqwise vertelde, wekte dat meteen de nieuwsgierigheid van Chris. Niet alleen omdat hij het interessant vond om het ondernemersverhaal te horen, maar ook vanwege de Briqwise-formule.

Chris wilde al jaren iets met zijn vermogen doen, maar kent als voormalig verzekeringsadviseur de risico’s als geen ander. Tot dat moment had hij nog niet een investerings- of beleggingsvorm gevonden waar hij volmondig ‘ja’ tegen kon zeggen.

Chris: “Het model van Briqwise sprak me aan omdat het zo gedegen in elkaar zit. Ik vind het plezierig dat de ondernemers die ik via Briqwise leer kennen ‘ervaren’ zijn en inmiddels ‘vet op de botten’ hebben gekregen. Dat is natuurlijk een belangrijke voorwaarde om vastgoed te kunnen verwerven. Voor mij geeft dat een gevoel van zekerheid. Belangrijker nog is het feit dat mijn financiering wordt gedekt door het recht van eerste hypotheek op het vastgoed.

De zekerheid van dat ‘stenen onderpand’ is voor mij doorslaggevend. Die mis ik bij bijvoorbeeld crowdfunding, waarbij je wordt gevraagd te investeren in een bedrijf op basis van prognoses en verwachtingen. Bij crowdfunding platforms heeft altijd een andere partij het recht van eerste hypotheek; via Briqwise staat de hypotheek rechtstreeks op mijn naam. Dat geeft mij volledige controle over mijn financiering. Daarnaast vind ik de voorwaarde van Briqwise om nooit meer dan 75% van de waarde van het vastgoed te financieren, een gouden vondst. Dat voelt als een ‘gratis’ verzekering, mocht het vastgoed in waarde dalen.”

Toen Chris drie weken later de kans kreeg om via Briqwise een ondernemer te helpen de aankoop van zijn meubelfabriek te financieren, bekeek hij de aanvraag vol belangstelling. Naast een zeker rendement vindt hij het heel prettig de mogelijkheid te hebben om als oud-ondernemer andere ondernemers te helpen hun bedrijf te versterken.

Het verhaal zag er goed uit. Toch zocht Chris nog meer zekerheidsstellingen, voordat hij daadwerkelijk tot een financiering over ging. “Mijn achtergrond verloochent zich duidelijk niet”, lacht Chris. “Ik vond het geruststellend dat Briqwise eist dat de ondernemer een goede opstalverzekering heeft afgesloten. Toen ik vroeg of ik de polis en het betaalbewijs van de opstalverzekering mocht zien, kreeg ik ze nog dezelfde dag in mijn mailbox. Mocht het pand afbranden, dan gaat de uitkering van de verzekering naar mij. Daar hoef ik niets voor te doen; Briqwise regelt dat allemaal.”

Dat is niet het enige waar Chris over te spreken is: “Banken kunnen echt leren van de snelheid en flexibiliteit waarmee de financiering tot stand kwam. Ik herinner me nog goed de moeizame gesprekken met mijn huisbankier om een financiering te krijgen voor de bouw van een nieuw kantoor. Het duurde maanden voor de financiering rond was. En als ik dan gedurende de looptijd vroeg om wat flexibiliteit, kon de riedel weer van voren af aan beginnen.”

Verloopt alles naar wens? “Jazeker”, knikt Chris. “Mijn financiering is inmiddels afgelost tot 50% van de taxatiewaarde. Het restant van de looptijd is nog vier jaar en ik ontvang jaarlijks 6% rente. Aan het einde van de rit heb ik zo’n € 60.000,- aan rente ontvangen en is de financiering terugbetaald.”

Chris vertelt verder: “Ik ben nu van plan om samen met mijn broer een ‘Clubdeal’ te verstrekken voor de financiering van een appartement in het centrum van Rotterdam. Dat wordt verhuurd aan zijn studerende dochter. Zo krijgt het zowel een zakelijk als een persoonlijk tintje en dat maakt het voor mij nog leuker!”

 

Ons Aanbod ontvangen?

Meld u aan en ontvang altijd ons actuele Aanbod van te financieren objecten.

Aanbod aanvragen